Sorry voor de muggen……..

Door: amvdwerff

Blijf op de hoogte en volg A

21 Maart 2012 | Ghana, Accra

Dat zeggen de Ghanezen als ze mijn benen zien. Op dit moment zijn er erg veel muggen, omdat het regenseizoen aan het beginnen is en ik ben zo handig geweest om tijdens het slapen mijn benen buiten de klamboe te gooien, oeps. Maar ach…dat is het enige negatieve hier.

Ik geniet weer van het relaxen hier, alles draait weer. Af en toe pas ik op de kleine van Jessy en Edem, een vrolijk meisje en bijna altijd aan het lachen, met een razend snelle ontwikkeling. Heerlijk om soms even op te passen als een kind makkelijk is.

Afgelopen week met het management van het ziekenhuis over de website, reanimatietraining en de radiologielessen in de office gesproken. Alles is akkoord en krijg de vrije hand, erg fijn!
De folder voor CPR (reanimatie) is af! Geprint en geplastificeerd, de schedulairs voor de CPR-training zijn opgezet, en het is nu bekend dat ik ze namens UNiTED voor het ziekenhuis en de health workers hier ga doen. Een grote groep.

De opzet voor de website is gemaakt, nu nog een goed programma voor het slome internet van hier vinden en dan uitwerken.

De spullen en sponsoring die ik heb meegenomen vanuit NL komt goed van pas;
• De rode kruis shirts komen precies op tijd voor de EHBO-mensen die door UNiTED worden opgeleid. Zo zijn ze herkenbaar tijdens evenementen (en de leider mag de pet dragen)
• De fotocamera/video wordt nu al ingezet bij de voorbereiding van de drama club voor het lessen over malaria, HIV etc. op middelbare scholen. Zo kan men goed analyseren wat er nog ontbreekt. Ook voor het ziekenhuis en Hardthaven kan de camera bij evenementen en gebeurtenissen goed gebruikt worden. Men is erggg blij.
• De cadeautjes, het speelkleed en de kleding en al de andere losse kleine dingen van thuis en anderen heb ik uitgedeeld en afgeleverd – geweldige reactie – thnx
• De sponsorgelden hebben nu ook een bestemming gevonden;
o Het geld gaat naar de aanschaf van de keuken voor het nieuwe tehuis, er is nog weinig en met het gedoneerde geld kan er een mooie (en vooral veilige) ruimte worden gemaakt (T&J).
o Van het andere geld (E,D,R) worden houten boxes voor de (oudste) kinderen gemaakt. Deze boxes hebben we gelijk van hout laten maken, omdat wanneer de kinderen naar de boarding school gaan dat verplicht is en ze nu goed gebruikt kunnen worden bij de verhuizing en in het nieuwe huis, zodat eigen spullen (het weinige wat zij hebben) erin opgeborgen kunnen worden. Wel iets duurder dan plastic, maar deze gaan dus over een langere periode echt gebruikt worden en kunnen minder makkelijk kapot.
• De spullen voor het ziekenhuis, boeken (o.a. medical imaging enc.) en rontgenmeetapparaat heb ik in beheer van UNiTED gegeven, zodat ook mensen buiten het ziekenhuis gebruik kunnen maken ervan.
• De rontgenkussentjes, cassettes, poster etc. heb ik in het ziekenhuis afgeleverd en deze gaan de oude, stink, kussentjes vervangen (eindelijk!)

Heb ik dan echt niets anders gedaan dan werk? Tuurlijk wel, heerlijke fan ice gegeten, naar market day geweest voor mooie stoffen, een mooie tas bij de teler laten maken en opgehaald, naar de woodcurver geweest, met de hand mijn kleding gewassen, naar Hardthaven geweest, en…
Naar Wli Waterfalls geweest met Ann en Maria, 2 deense vrijwilligers hier. Zondag om 7uur op pad gegaan met Taxi Koby. De waterval is de hoogste in west-Africa. Half 9 daar en begonnen aan een hike naar de hoogste waterval. Na ruim 2,5 uur bereiken we via een moeilijke weg, slipperige paden, grote stappen de higher part, mooi pad, mooi uitzicht, regenwoud, genieten, maar zwaar, doorweek, en weet niet hoe nat mijn shirt was, maar gelijk maar de waterfall ingelopen. Daarna nog 2 uur naar beneden, slipperig, schuivend in mijn sandalen, maar uiteindelijk gehaald, voldaan. Heerlijk gezwommen in de lower part en gerelaxt.

Mijn hoest vanuit NL is hier nog steeds niet echt helemaal over , maar van Edem heb ik nu e thjoe gekregen een traditioneel medicijn, dat helpt!

Morgen op tijd op om lessen te geven aan de health workers van UNiTED over de meest voorkomende ziektes, dan reanimatietraining geven, radiologie, en van alles en nog wat.

Jullie horen het snel.

• 21 Maart 2012 - 13:14

Roline:

Goed bezig Annemiek! Top top top!!